top of page

VERKEERSAGRESSIE

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

1..2..3..4..5..6..7..8..9..10

Wie werd er niet al eens de pas af gesneden? Of voorbijgestoken langs rechts?

Frustrerend? Jazeker. Toch zijn de meeste acties in het verkeer gebaseerd op misverstanden. Probeer altijd rustig te blijven en reageer niet op agressieve bestuurders. Laat de situatie niet escaleren en wijk uit naar een veilige plaats.


Kort lontje? Tel eens tot 10 voor je reageert op een andere bestuurder. Veel kans dat de situatie dan al ontmijnd is (en de andere chauffeur intussen al enkele meters verder is). Helpt dit niet? Vooraleer je wilde gebaren begint te maken, stel je dan even voor dat de andere bestuurder je oma is.


Herinner jij je die eerste keer aan het stuur? De klamme handjes? Het stilvallen van de motor? Vast wel. Het is een hele omschakeling om plots deel uit te maken van het ´grote-mensen-verkeer´. Hou dus zeker voldoende rekening met onze jonge bestuurders.

Het is geen geheim: jonge, onervaren chauffeurs zijn veruit oververtegenwoordigd in de ongevallen op onze wegen. De enige oplossing? Hen meer laten rijden om meer ervaring op te doen. Zo verhoogt echter de kans op accidenten opnieuw. De Ýoung Drivers Paradox´.

Zie je een ´L´ op de achterruit? Neem afstand en geef ze de kans om fouten te maken. Alleen zo kunnen ze bijleren.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Garage in- en uitrijden

Leerdoel Je kunt je auto achteruit in een garage of parkeerruimte rijden: de juiste kijktechniek tijdens dit manoeuvre toepassen een referentiepunt bepalen voor het moment van insturen op het juiste m

manoeuvres!

Wat wordt hiermee bedoeld? een bestuurder moet ook voorrang verlenen wanneer hij een manoeuvre uitvoert. Met manoeuvres wordt bedoeld: van rijstrook veranderen; een rijbaan oversteken; een parkeerplaa

bottom of page