top of page

Papieren aub!

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022

Welke documenten moet je bij je hebben?

Inschrijvingsbewijs

Dit document krijg je bij de inschrijving van je wagen bij de DIV (Dienst voor Inschrijvigen van de Voertuigen). Sinds september 2013 heeft deze dienst een nieuw inschrijvingsbewijs in twee delen ingevoerd. Het eerste deel van het document moet steeds aan boord van het voertuig blijven, het tweede deel moet je thuis bewaren. Bij een eventuele verkoop van het voertuig moet je beide delen kunnen voorleggen voor de tweedehandskeuring.


Gelijkvormigheidsattest

Dit attest ontvang je bij de aankoop van je wagen van de constructeur of de concessiehouder.


Verzekeringsattest

Dit is de zogenaamde groene kaart. Dit attest is geldig in de meeste Europese landen. Maak je een verre verplaatsing met de wagen, dan is het aangewezen om contact op te nemen met je verzekeringsmakelaar om na te gaan of jouw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) ook geldig is in de landen die je doorkruist.


Keuringsbewijs

Voertuigen die minstens vier jaar oud zijn, moeten een geldig keuringsbewijs hebben, afgeleverd door een erkende autokeuringscentrum.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Garage in- en uitrijden

Leerdoel Je kunt je auto achteruit in een garage of parkeerruimte rijden: de juiste kijktechniek tijdens dit manoeuvre toepassen een referentiepunt bepalen voor het moment van insturen op het juiste m

manoeuvres!

Wat wordt hiermee bedoeld? een bestuurder moet ook voorrang verlenen wanneer hij een manoeuvre uitvoert. Met manoeuvres wordt bedoeld: van rijstrook veranderen; een rijbaan oversteken; een parkeerplaa

bottom of page