Medicijn gebruik in het verkeer

Medicijnen

Ook geneesmiddelen kunnen een impact hebben op je rijcapaciteiten. Ze maken je suf, slaperig, of misselijk en kunnen je inschattingsvermogen aantasten. Lees altijd goed de bijsluiter en vermijd alcohol! Die combinatie versterkt immers de negatieve effecten.


Drugs

Rijden onder invloed van drugs vergroot het risico op een ongeval met maar liefst 25%. Canabis doet je coördinatie en alertheid verslappen. Van amfetamines en cocaïne ga je onverantwoorde risico´s nemen. Door lsd en paddo´s krijg je dan weer hallucinaties.


Goed om te weten

Hoestsiropen, pijnstillers, oogdruppels... zijn zonder voorschrift verkrijgbaar en kunnen gevaarlijk zijn. Medische aandoeningen zoals epilepsie, suikerziekte en hooikoorts hebben ook een invloed op de rijvaardigheid.

Ook na een operatie mag je dikwijls tijdelijk niet met een voertuig rijden. Indien je in deze omstandigheden een ongeval zou veroorzaken, kan jouw verzekeraar een uitgekeerde schadevergoeding volledig van je terugeisen.


Wist je dat.. 30% van de ongevallen op snelwegen veroorzaakt wordt door vermoeidheid? Als je met de auto of de motor op vakantie gaat, neem dan zeker om de twee uur een pauze.


Kennis is macht

Elke deelnemer aan het verkeer moet zijn of haar ´´verkeersverstand´´ continu blijven opfrissen en bijspijkeren. Je bent immers nooit te jong om ermee te beginnen en nooit te oud om ermee te stoppen. In het leerproces over verkeer is er geen eindpunt. Het behalen van een rijbewijs is het begin van een traject dat nooit zou mogen stoppen. De wegcode wijzigt regelmatig. Er worden nieuwe technologieën geïntroduceerd. Het verkeer is constant in beweging, en dus moet jij ook mee evolueren.

Levenslang leren is de boodschap!!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven