top of page

HOFFELIJKHEID

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Je kent ze wel. De brave huisvaders en -moeders die een metamorfose ondergaan en eensklaps woeste agressievelingen worden in hun schijnbaar veilige, rijdende cocoon. Maar wie heeft nog nooit een fout begaan? Deed je het met opzet? Wellicht niet. Het verkeer zou zoveel leuker zijn als iedereen iets toleranter wordt. Kunnen we dat afspreken?


VERTREK OP TIJD

Heel wat bestuurders zijn ´gejaagd´in het verkeer.

Tijdsdruk, weet je wel. Dit kan je nochtans heel eenvoudig oplossen. vertrek iets eerder of zet de wekker ´s ochtends een kwartiertje vroeger. Je kan tegenwoordig de voorziene tijdsduur van je rit heel eenvoudig op voorhand berekenen. Calculeer wat marge in en vertrek op tijd. Je zal merken dat je heel wat relaxer bent.


OMGEVINGSDRUK

Toegegeven, het is niet altijd evident om je strikt aan de verkeersregels te houden.

Stel: de voertuigen voor, naast en achter je lappen de maximumsnelheid aan hun laars. Ga jij dan ook mee? Of net niet? Toch is het belangrijk dat je zelf niet sneller gaat rijden. Vertraag even en neem afstand. Zo heb je meer ruimte mocht er iets gebeuren. Denk aan een vluchtweg.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Garage in- en uitrijden

Leerdoel Je kunt je auto achteruit in een garage of parkeerruimte rijden: de juiste kijktechniek tijdens dit manoeuvre toepassen een referentiepunt bepalen voor het moment van insturen op het juiste m

manoeuvres!

Wat wordt hiermee bedoeld? een bestuurder moet ook voorrang verlenen wanneer hij een manoeuvre uitvoert. Met manoeuvres wordt bedoeld: van rijstrook veranderen; een rijbaan oversteken; een parkeerplaa

bottom of page